zobna protetika

Kako vam zobna protetika izboljša kakovost življenja

Zobna protetika je pojem v zobozdravstvu, ko nadomestijo izgubljen ali poškodovan zob in ga naredijo popolnega, kot da je spet zdrav oziroma, kot da imate lasten zob. Kakovostna zobna protetika vas zopet naredi privlačne in spet boste lahko z veseljem grizli okusno hrano ter v njej uživali. To pa je pomembno zato, da ste zdravi in da imate super prebavo, drugače se lahko pojavijo motnje v prebavi in črevesju. Zato je nujno, da imate vse zobe brezhibne, pa čeprav so narejeni iz keramike. Vendar ne vi, ne kdo drug ne bo pazil, da keramičen zob ni vaš in na to boste pozabili sčasoma.

zobna protetika

Zobna protetika omogoča različne rešitve za vaš poškodovani zob ali za zob, ki manjka. Zato je najbolje, da greste na pregled in vam zdravnik pove, kaj točno bo naredil in kaj vam priporoča. Če se s tem strinjate, kar je predlagal, se bo lotil zdravljenja. Nekajkrat ga boste obiskali in nato boste imeli brezhibne zobe. Spet boste imeli lep in samozavesten ter privlačen nasmeh in krasen okus v ustih. Verjetno se še spomnite kako je bilo, ko ste lahko v hrano zagrizli s polnim zamahom. Zobna protetika vam bo to ponovno omogočila.

Za vas bo zobozdravnik izbral ali zobne luske, prevleke, delno in totalno protezo, ali mostiček. Lahko pa se uporabi tudi kombinacija z implantati “all on 4/6”, ki je dejansko zobni most na vsadkih, katerega hoče imeti vse več ljudi. Primeren je za tiste, ki nimate nobenih zob. Tako boste imeli spet take zobe, kot prej, ki so trajni in jih ni treba snemati. So trdni, kakovostni in ne padejo iz ust, saj so dobro pritajeni v vaši čeljust.

Zobna protetika je na trgu zelo različnih cen, kar tudi pomeni različne kakovosti. Na zgornji povezavi so zdravniki, ki so zelo kakovostni in uporabijo tudi najbolj kakovostne materiale, ki se jih da dobiti na trgu za zmerno ceno.