zobna kirurgija Ljubljana

Zobna kirurgija Ljubljana je pravi naslov za vaše zobe

Zobje so za človeka zelo pomemben del telesa, saj z njimi žvečimo hrano, kar pa je bistveno za naše preživetje – brez vnosa hrane bi kaj kmalu umrli. Obiščite spletno stran
https://luxdental.si/oralna-kirurgija/ in si oglejte, kaj vse v zvezi z zobmi in ustno higieno na splošno vam ponujajo.

Zobna kirurgija Ljubljana vam ponuja strokovnjake s področja oralne kirurgije. Najpogostejši poseg, ki ga opravlja oralni kirurg, je puljenje modrostnih zob. Morda ste med tistimi srečneži, ki imajo dovolj veliko čeljust in zato puljenje modrostnih zob ni potrebno, a v veliki večini primerov je čeljust premajhna, kar pa lahko povzroča neprijetne tegobe. Vzrokov, zakaj vam je potrebno izpuliti modrostne zobe je še več – to se lahko zgodi tudi v primeru, da boste dobili zobni aparat, zaradi zobne gnilobe, ko modrostni zobje izraščajo v sosednji zob in podobno.

Zobna kirurgija Ljubljana oz. oralna kirurgija se ukvarja tudi s tem, da vam namesti zobne implatante. Te boste potrebovali takrat, ko boste zaradi različnih vzrokov izgubili kakšnega od zob. Za tovrsten poseg morate imeti zadosten volumen in gostoto kosti, zagotovo pa boste morali redno in dobro skrbeti za ustno higieno.

Zobna kirurgija Ljubljana ima tudi strokovnjake s področja oralne medicine, ki se ukvarjajo z raznimi modifikacijami čeljusti, kar pomeni, da zgornja ali spodnja čeljust ne rasteta pravilno. Nekaj teh nepravilnosti se lahko popravi z zobnim aparatom, a vendar je v nekaterih primerih potrebno obiskati oralnega kirurga, ki poskrbi za optimalen položaj naših čeljusti. Tudi poškodbe obraza (polomljene obrazne kosti in čeljusti) spadajo na področje oralne kirurgije.

Nepravilna in neustrezna ustna higiena lahko vodi tudi do odmika dlesni, kar pa je potrebno čim hitreje zdraviti, da ne pride do resnejših težav.

Če imate torej kakršnekoli težave z zobmi in dlesnimi, je zobna kirurgija Ljubljana pravi naslov za vas, saj imajo številne strokovnjake s področja oralne kirurgije, ki vam bodo znali pomagati.