Vita Spa – ročna limfna drenaža

Tu bomo govorili o tem kakšne vrste terapija je ročna limfna drenaža in čemu služi. Ročna limfna drenaža je vrsta masaže, ki omogoči boljše delovanje limfnega obtoka, s tem pa odpravlja edeme. Namenjena je predvsem za posameznike, ki se srečujejo z oslabljenim delovanjem limfnega sistema, hkrati pa je ročna limfna drenaža priporočljiva po operativni odstranitvi bezgavk in po večjih operacijah ter pri rehabilitaciji poškodb. Preventivno se ročna limfna drenaža uporablja tudi za kot pomoč pri zmanjševanju telesne teže, za zmanjšanje celulita, za zmanjšanje stresa, za ohranitev napete kože, pri zabuhlosti, pri razstrupljanju telesa in pri zdravljenju problematične kože. Ročna limfna drenaža je hkrati odlična dopolnitev, v kolikor se zdravite tudi z bioresonančno terapijo.

Ročna limfna drenaža tako spodbuja delovanje limfnega sistema, ki je odgovoren za odstranjevanje odvečne vode in preostalih nekoristnih snovi iz našega tkiva do krvnega obtoka, hkrati pa je odgovoren za dobro prekrvavitev našega organizma. Ročna limfna drenaža je tehnika, s katero se odpravlja odvečna tekočina iz medceličnih prostorov. Cilj tovrstne terapije pa je uravnovesiti tekočine v telesu. Kako poteka ročna limfna drenaža? Terapija je izredno prijetna in neboleča, v resnici gre za nežno in počasno ponavljanje štirih osnovnih gibov. Slednji gibi si morajo slediti v določenem zaporedju, saj gibi sledijo limfnemu toku ter tako simulirajo krčenje limfnih žil. Pritiski se tekom masaže večajo ali manjšajo, odvisno od potrebe telesa.

Pred začetkom ročne limfne drenaže je ključen pogovor med vami in terapevtom, da vam le-ta temeljito obrazloži sam postopek in način delovanja limfnega sistema. Ročna limfna drenaža je terapija, ki zahteva večkratno ponavljanje, zato z enkratnim obiskom sebi ne naredimo nič dobrega. Ročna limfna drenaža ima izjemno pozitivnih učinkov na posameznika. Poleg tega, da iz vašega organizma odstrani vse odpadne snovi in toksine, deluje tudi protibolečinsko, protistresno in izboljšuje odpornost telesa.

V Vita Spa bodo poskrbeli za vašo najboljšo izkušnjo z ročno limfno drenažo, poskrbeli za vaše dobro počutje in vitalnost.