uvoz avtomobila iz tujine

Uvoz avtomobila iz tujine se splača

Uvoz avtomobila iz tujine je zahtevna naloga, vendar se splača, ker so v tujini avti cenejši. Ko pri nas ne najdete znamke ali modela avta, ki bi ga radi, je uvoz avtomobila iz tujine odlična rešitev. Vendar je to lahko komplicirana in zahtevna naloga za nekoga, ki tega nikoli še ni počel, zato to nalogo prepustite kar izkušenim mačkom, ki se s tem poslom ukvarjajo vsak dan. Uredili vam bodo vse papirje o lastništvu, pripeljali avto, poskrbeli za homologacijo, vi pa ga boste le še registrirali.

uvoz avtomobila iz tujine

Uvoz avtomobila iz tujine je lahko tvegan, če ne poznate podjetij oziroma ljudi, ki vam avto prodajajo. Avto je treba nujno prej preveriti, preden ga uvozite, ker je potem izjemno težko kaj popraviti naknadno. Uvoznik bo vse to za vas storil in bo uvozil le dobro in vozno vozilo za vas. Če ga bo treba kaj še popraviti, ga bodo po pregledu tudi popravili in bo nared za vas.

Ko naredijo homologacijo, se avto lahko registrira in seveda se naredi prepis na vas. Pridobitev teh papirjev ni lahka, zato uvoz avtomobila iz tujine prepustite podjetju in izkušenim strokovnjakom. Nato bodo lahko vaš avto še zaščitili in nov avto še olepšali na zunaj s keramičnim premazom, da bo lep ostal dolgo časa ali pa, da bo to spet postal, če je že malo obledel.

Uvoz avtomobila iz tujine se dejansko splača zaradi tega, ker kljub vsem dokumentom, ki jih je treba plačati in carini, je avto iz uvoza cenejši, kot pri nas, ker je avtov v tujini več in je zato cena tudi nižja. Dejansko je tako, da boste lahko dobili model avtomobilov, ki jih pri nas sploh ni na razpolago zato, ker je trg premajhen in ni povpraševanja, pa jih nove ne uvažajo. Zato lahko kupite rabljenega iz tujine ali se uvozi tudi novega pod določenimi pogoji.