Transparenti – oddaj naročilo

Transparenti so na nek način plakati, ki pa zdržijo v zunanjih vremenskih razmerah, torej in v dežju in v snegu in vetru. S transparenti želimo nekaj oglaševati in pokazati zunanjem svetu. Lahko so narejeni v različnih dimenzijah in različnih barvah, saj se to tiska strojno. Tisto kar želimo imeti na transparentu naredimo na računalniku. Se pravi oblikujemo dizajn, napis in podobno, odvisno od tega kaj oglašujemo in kaj želimo poudariti. Najbolj so pomembne slike in kratki napisi. Da se mimo voziš na primer z atom in takoj veš kaj ti transparenti povedo. Ali je to prodaja nečesa ali oglaševanje kakšnega podjetja in podobno.

Najprej moramo torej vedeti kaj želim oglaševati. Velikokrat so kakšni transparenti, za katere na prvi pogled ne vemo kaj točno predstavljajo. Pomembno je da je slika oziroma napis tesno povezan s tem kar oglašujemo, da ljudje že na prvo žogo vedo kaj transparenti prikazujejo. Torej ko imamo neko rdečo nit kaj želimo imeti na transparentu pa je pomembna grafika. Ali bo to fotografija ljudi ali živali, ali bo to grafično prikazano. Se pravi doreči moramo kako želimo da bi stvari izgledala in da bi transparenti povedali kar si mi mislimo.

Ko imamo vse to narejeno, nas čaka lažji del. Najtežji del je namreč videz transparenta. Najlažji del pa je ko to pošlješ podjetju, ki se ukvarja s transparenti in vam to natisne na izbrano dimenzijo. To je pravzaprav najlažji del, ki pa nam ga ni potrebno opraviti. Ko je to narejeno, pokličemo strokovnjake da transparent postavijo na izbrano in rezervirano mesto. Po navadi se moramo prej dogovoriti kje bomo transparent sploh lahko postavili. Predlagam da izberete mesto kjer gre mimo veliko avtomobilov in je kakšen pločnik, kjer se ljudje sprehajajo. Ogled zagotovljen in seveda tudi dobra reklama. Če so transparenti opazni in zanimivi pa si ga bo zapomnil vsak.