terme Topolšica

Terme Topolšica – oddih za vse generacije

Iščete oddih v enem od slovenskih zdravilišč za vso družino, par ali skupino prijateljev, potem obiščite apartmajitopolsica.com. terme Topolšica so priljubljena termalna destinacija, zaradi zdravilne termalne vode, ki ima blagodejen učinek na zdravje in splošno dobro počutje telesa. Lokacija term ponuja edinstveno priložnost za sprostitev in preživljanje časa v objemu čudovite narave in njenih lepot. Terme Topolšica so znane po notranjih in zunanjih bazenih s termalno vodo, ki nudijo priložnost za rekreacijo, sproščanje in tudi rehabilitacijo po poškodbah oz. operacijah. Poleg vsega naštetega pa so obiskovalcem na voljo sprostitev v savnah, ki pospešijo prekrvavitev in pomagajo iz telesa odstraniti toksine. Poleg tega terme nudijo tudi druge wellness storitve, kot na primer masaže. Turisti se bodo v idiličnem mestu ob vznožju Uršlje gore, ki se nahaja v Zgornji Savinjski dolini, kjer so že stari Rimljani odkrili in uporabljali vrelec termalne vode, zagotovo počutili odlično.

terme Topolšica

Terme Topolšica – druge zanimivosti

Topolšica je zaradi svojih term in okolice, bogate z naravnimi in kulturnimi znamenitostmi, zelo priljubljena destinacija za vse, ki si želijo sprostitve stran od mestnega vrveža in priložnost, da odkrijejo naravne lepote, ki jih ponuja okolica. V bližini je Velenjsko jezero, ki je vredno obiska v vsakem letnem času. Še posebej za družine je zanimivo v času poletne kopalne sezone, ko na jezeru lahko uživajo v različnih vodnih športih. Za vse ljubitelje pohodništva je Savinjska dolina kot naročena, saj je znana po slikovitih gričih, planinah, rekah in bogati ponudbi različnih aktivnosti na prostem. V zimskem času vabi tudi smučišče Golte, ki nudi kar 12 kilometrov urejenih smučarskih prog – primerne tako za začetnike, kot tudi za izkušene smučarje. V parku Mozirski gaj pa lahko obiskovalci uživajo ob sprehodu med številnimi gredicami pisanih cvetlic, dreves in drugih lepot. Vredno obiska tudi pozimi, ko navdušuje na tisoče lučk. Za ljubitelje zgodovine je zagotovo primeren obisk Velenjskega gradu, ki velja za enega najlepše ohranjenih Slovenskih gradov – v sebi skriva kar10 stalnih razstav lokalne zgodovine. Zelo zanimiva je tudi zgodovina usnjarstva ter potek življenja v Šaleški dolini. V Velenju lahko obiskovalci obiščejo tudi obsežno geološko zbirko mineralov iz področja Slovenije in celega sveta.

Terme Topolšica – apartmaji

Če bi v času svojega oddiha radi prebivali v bližini term, potem so za vas prava izbira apartmaji Topolšica. Izbirate lahko med apartmajema Dren in Hortenzija. Apartma Dren (4+1) je sodobno opremljen apartma v katerem so spalnica (zakonska postelja in 2 enojni postelji), kopalnica, kuhinja, dnevna soba, balkon in terasa za prijetno sprostitev. Apartma Hortenzija (8+2) pa je moderen družinski apartma, kjer so vam na voljo tri spalnice, kopalnica, dnevna soba, balkon in udobna terasa za sprostitev. Hortenzija apartma je idealna izbira za sproščujoč oddih z družino ali večjo skupino prijateljev. Za vse podrobnosti o razpoložljivih terminih za vaš oddih, preverite spletno stran. Tam lahko preprosto opravite tudi rezervacijo želenega termina in tudi plačilo. Potem pa samo še počakate na izbrani datum ter se predate nepozabnim dogodivščinam v sproščenem vzdušju term Topolšica. Omenimo še, da ko boste prvič obiskali terme Topolšica, se boste zagotovo še želeli vrniti.