srebro

Zakaj je srebro odlična naložbena kovina?

Srebro je dobra naložbena kovina, s katero si lahko prihranite denarni vložek oziroma zavarujete svoje premoženje, podobno kot zlato. Med njima je razlika v ceni, namreč naložbeno srebro je cenejše in ima svoje zakonitosti, o čemer si lahko preberete na tej povezavi https://www.cenazlata.info/srebro/. Tako kot zlato se s srebrom trguje že tisočletja in predvidoma so ljudje poznali srebrne kovance pred zlatniki.

 

Tako zlato kot srebro sta v omejenih količinah in ko ju bodo izkopali vsega, bo to to. Pri srebru je težava, ker se obrabi in izničuje, ne more se ga predelati v druge izdelke in porablja ga industrija, zato je tudi postalo dragoceno. Njegova cena počasi a vztrajno raste in ko ga bo primanjkovalo, bo njegova cena vedno višja. Zato se ga splača kupiti v palicah ali kovancih, ki imajo maso od 37 g pa do kilograma, kupite pa lahko tudi srebrn nakit ali srebrn pribor, ki imata tudi vrednost, še višjo kot samo srebro.

srebro

Če se sprašujete, v kaj se bolj splača vlagati je odgovor tak, da v to, kar sami menite, da je bolje, zagotovo pa začnite vlagati v oboje, malo v zlato in malo v srebro. Oba imata naložbeno vrednost in predvideva se, da bo cena srebru v prihodnosti močno poskočila in da zna celo biti varnejša naložba kot zlato, vsekakor pa seveda tega ne ve nihče zagotovo, saj gre bolj za predvidevanja ter dosedanje izkušnje.

Najlažje je srebro kupiti v obliki nakita ali kovancev srebrnikov, ki so lahko tudi izjemno darilo nekomu, ki ga res cenite, saj ste podarili trajno in rastočo vrednost. Z njimi se ne trguje več so pa dobra naložba. Tudi zlate ploščice so lahko zelo, dobra naložba, izberete pa zanesljivega ponudnika z dokazljivimi referencami in dobrim slovesom ter seveda zahtevajte pripadajoče papirje ob nakupu kovancev ali palic oziroma ploščic, valerja pa enako za nakit.