Domača sončna elektrarna

Bi bili radi popolnoma neodvisni od vseh javnih sistemov ter delovali čim bolj okoljevarstveno? Potem je izraba obnovljivih virov in omenjena domača sončna elektrarna prava izbira za vas. Tako boste delovali okolju prijazno, obenem pa lahko svoja sredstva vložite na vsa druga področja ne pa samo v plačevanje mesečnih položnic za električno energijo. Na naslednji spletni strani si lahko poiščete več informacij o sončni elektrarni https://www.ekofrank.si/soncne-elektrarne.

Sama postavitev, ki jo ima sončna elektrarna je dokaj preprosta v kolikor se jo pravilno lotite, imate pa tudi možnost izgradnje elektrarne na ključ, kar pomeni, da ustreznemu podjetju prepustite celoten projekt izdelave. Tako vam podjetje uredi vsa potrebna dovoljenja, prav tako pa izdela ustrezen načrt na podlagi vaše lokacije, ki je podlaga za projekt sončna elektrarna. Pri postavitvi domače elektrarne je seveda pomemben izračun, kje je domačo elektrarno najbolje postaviti, saj je od tega odvisen tudi maksimalen izkoristek naravnih danosti vaše lokacije. Prav tako vam podjetje pridobi vso potrebno dokumentacijo za nepovratno subvencijo Eko sklada, ki jo ponuja država na tem področju. Celoten postopek pridobivanja ustreznih dovoljenj ter izpolnjevanja dokumentacije traja nekje maksimalno do deset tednov. Ko pa so dokumenti zbrani pa je čas za montažo in vaša sončna elektrarna stoji v enem dnevu.  Tako lahko uživate v popolnoma ekološki varianti pridobivanja energije, ki lahko zagotovi dovolj energije za nemoteno delo vašega gospodinjstva.

 

sončna elektrarna

Vaša nova sončna elektrarna je lahko postavljena na streho določenega objekta v katerem je nameščen števec porabe električne energije. Lahko pa se odločite za postavitev sončne elektrarne na stanovanjski objekt, ki je namenjen za trajno bivanje, v primeru, da je uporabna površina tega objekta manjša od 250 m2 v primeru enostanovanjske stavbe ali 120 m2 v večstanovanjski stavbi, ste upravičeni do znižane 9,5 % stopnje DDV. Ustreznost objekta za namestitev, ki jo potrebuje sončna elektrarna  preveri strokovnjak na ogledu. V kolikor se montaža sončne elektrarne izvede na streho pomožnih oz. gospodarskih objektov je v tem primeru, zaradi 22 % stopnje DDV investicija dražja.