Smuči Nordica

Nordica je med najbolj znanimi znamkami smuči, zato je izbira varna in zanesljiva. Zadovoljstvo je zagotovljeno, saj na takšnih smučeh tekmujejo celo mnogi smučarski zvezdniki, enake odlike smuči pa proizvajalec prenaša tudi na modele, namenjene rekreativni rabi. Tudi pri znamki Nordica gre za preizkušeno kombinacijo dolgoletne tradicije in inovacij, s katerimi njihove smuči kraljujejo tudi na sodobnih smučiščih!

smuči Nordica

Med rekreativci so smuči Nordica sicer nekoliko slabše zastopane, a vseeno je na trgu dokaj pestra ponudba, ki skriva nekaj za vsakogar. Kar nekaj modelov pokriva širok spekter rekreativnih smučarjev, saj so univerzalno uporabni. Poleg tega pa ima Nordica v ponudbi tudi mnoge prilagojene modele, med drugimi tudi otroške ter ločene moške in ženske. Njihove smuči so torej na voljo v zelo raznolikih izvedbah, posledično pa pokrivajo tudi celoten cenovni spekter. To pomeni, da je moč najti idealne smuči za vsakogar, verjetno pa bodo po smučeh Nordica brskali predvsem zahtevnejši rekreativci, tisti, ki z dobrimi razlogi brskajo po višjem kakovostnem razredu smučarske opreme.

Najbolj prepričljive so namreč ravno tiste smuči Nordica, ki se uvrščajo v višji kakovostni razred. Nekateri modeli v tem razredu so zelo priznani tako med tekmovalci kot med rekreativci. Model Doberman je na primer zasnovan prav za rekreativno tekmovalno smučanje, torej za tiste uporabnike, ki želijo kraljevati na belih strminah. Ciljna skupina tega modela so naprednejši uporabniki, ki potrebujejo dobro opremo, da bi lahko pokazali vse svoje spretnosti. En izmed najbolj pomembnih adutov teh smuči je Carbon Race Bridge zasnova, pa tudi splošna konstrukcija je prilagojena zahtevnejšim uporabnikom. Smuči so hitre in odzivne, sila pa se idealno prenaša na podlago. S sredico iz prožnega lesa in vzdržljivega titana so te smuči dovolj fleksibilne in vsestranske za različne tehnike smučanja, ustrezajo pa tudi širokemu spektru uporabnikov.

Čeprav smuči Nordica načeloma niso prva ideja običajnih kupcev smučarske opreme, pridejo nekateri modeli vsekakor v poštev tudi za rekreativce. Zaupanje v priznano znamko in kakovostne smuči se poplača z užitkom na belih strminah!