rehabilitacija po možganski kapi

Rehabilitacija po možganski kapi

Vedno se ustrašimo, ko slišimo da je nekoga zadela kap. Še bolj se takrat bojimo za naše najbližje, kaj se bo sedaj zgodilo, bodo okrevali in kako bo potekalo nadaljnje zdravljenje. Vedite, da je zdravstvo danes že zelo napredovalo, zato se ne rabite bat za svojce, izkušeni zdravniku mu bodo pomagali. Čeprav slišite možganska kap, ki pravijo, da je nekako najhujša, s vašo pomočjo bo se izboljšalo. Zelo se obnese rehabilitacija, ki jo začnejo že izvajat v sami bolnici.

rehabilitacija po možganski kapi

Vedno moramo upat na najboljše, tudi ko gre za naše najbližje in jim v takem trenutku tudi pomagat. Vemo, da pri možganski kapi je prizadetega največ telesa. Je tudi odvisno kakšna kap nas zadene, nas ali koga drugega, lahko je leva ali desno, tako tudi težja ali lažja. Rehabilitacija po možganski kapi se mora začet izvajat takoj, ko je bolnik vsaj malo pri močeh. Saj mu tako omogočijo, da začne takoj gibat tisti del telesa, ki je bil poškodovan. Res je, da imajo nekateri še takrat bolečine, ampak moramo takrat malo potrpeti. Nihče vas ne bo silil, da ne boste obvladali bolečin. Vsi, ki se ukvarjajo v rehabilitacijskem centru vedo kako morajo ukrepat, kako daleč lahko gredo z bolnikom.

Rehabilitacija po možganski kapi največkrat poteka v centru Soča, ampak vsi niso takoj napoteni tja. Nekateri morajo en čas počakat tudi doma in doma izvajat vaje, ki so jim bile določene. Seveda vi, če ste mogoče poleg bolnika mu pomagajte, da bo vse skupaj potekalo lažje. Takrat najbolj rabijo bolniki pomoč od bližnjih, saj so sami prestrašeni, kaj se jim je zgodilo. Rehabilitacija po možganski kapi je zelo nujna, da lahko bolnik okreva, nekateri hitro, drugim se to vleče tudi po leto in več. Seveda, je odvisno kako obliko kapi je kdo doživel. Upam, da od vašim bližnjih še ni imel te težave in, da ne boste tega nikoli doživeli.