Puljenje zoba brez težav

Imate težave z zobmi?

Potem je zobozdravstveni center Lux Dental: https://luxdental.si/zdravljenje-zoba-puljenje-zoba/ kot nalašč naslov za vas. Vsi smo se že srečali z puljenjem zob in ni kaj prijetna izkušnja, zato je treba zobem dati vsakodnevno pravilno nego. Do puljenja zob lahko pride zaradi različnih razlogov, po navadi močan karies ali bolezen parodontoza.

Puljenje zob je krajši operacijski proces, kjer zobozdravstveni tehnik neozdravljiv zob odstrani. V zobozdravstvenem centru je zagotovljen brez bolečinski poseg.

Zobe moramo vsakodnevno negovati, prati jih moramo vsaj 2 krat dnevno, jih dobro skrtačiti in jih znitkati z zobno nitko; priporočena je tudi čim bolj zdrava prehrana, in ne veliko sladkorja. Na koncu lahko dodamo še ustno vodico za boljši zadah in lepši sijaj.

puljenje zoba

Če želimo zobe ohraniti zdrave, da jih ni potrebno puliti, jim lahko priskrbimo dodatne tretmaje, kot je beljenje zob in s tem pridobimo lep sijoč nasmeh.

Če naš zobozdravnik posumi, da bi bilo treba zob izpuliti, je potrebno misliti tudi na nadomestek zoba. Tudi to možnost nam nudi Lux Dental. Zobna protetika je nam zobozdravstveni tehnik nadomesti naš zob. Je tudi ena najhitrejših tehnik menjanja zob. Pred vsakim puljenjem zob pa nas naš osebni zobozdravstveni tehnik pošlje na rentgen ali tako imenovano slikanje naših zob, da se prepriča ali je puljenje zoba potrebno ali se da ta zob ozdraviti.

Tako kot lahko zboli naše telo, nam lahko zboli tudi zob. Da se rešimo pred puljenjem zoba, moramo obiskati zobozdravstvenega tehnika in se z njim posvetovati o zdravljenju, že pred tem pa lahko sami obvarujemo svoj zob, ali z bolj zdravo prehrano, bolj rednim pranjem, nitkanjem, beljenjem in pa z rednim obiskom zobozdravnika, da se bolezen odkrije čimprej in se lahko tudi pravi čas ozdravi.

Zobozdravstveni center Lux Dental lahko najdete v večih krajih; Ljubljana, Maribor in Kranj, za dodatna vprašanja pa jih lahko kontaktirate na njihov e-mail račun in se lahko tako tudi naročite na pregled.