Posteljnina umirja spanec in varuje posteljo

Posteljnina je pomembna za naš spanec ravno tako kot je pomembna izbira odeje ali postelje, spanec pa je pomemben za naše zdravje in je nujno potreben, da ohranimo moč, energijo ter veselje do dela. Z dobro posteljnino se bomo tudi dobro počutili ter mirno spali vso noč, vsaj 7 do 8 ur, kolikor človek potrebuje, da se regenerira. Posteljnina je del spalnice in je nekakšen ovoj, zaščita prešite odeje ter postelje in vzglavnika pred umazanijo ter obrabo, zato ima več koristnih lastnosti.

posteljnina

Kaj imate raje, da se uležete v umazano posteljo ali čisto, svežo in lepo postlano posteljo, ki zelo lepo diši? Mislim, da ni nikogar, ki bi na to vprašanje odgovoril drugače, kot da mu ustreza res čista in lepa posteljnina. Del te je tudi rjuha. Najbolje je, da so vsi deli narejeni iz enakega blaga in da so tudi skladni med seboj, saj je človek tudi estetsko bitje in mu to prija, čeprav ponoči seveda miži in ne vidi ničesar.

Posteljnina je najbolje, daje izdelana iz naravnih materialov, saj ti dobro vplivajo na spanec, to pa so bombaž, svila in lan. Izogibajte se posteljninam iz umetnih snovi, ki se sicer izjemno hitro sušijo, vendar ne prepuščajo dosti vlage, ker se človek ponoči znoji oziroma oddaja hlape, kar nekaj litrov vsako noč.

Sveža posteljnina, ki jo preoblečemo večkrat, bo pomagala k lepšemu spancu in hkrati varovala prešite odeje ter jogi pred umazanijo. Večkratno pranje bo odstranilo pršice, kose kože in prah, kise nabere od človeškega telesa ter tudi znoj, kar vse ni v redu zaradi bakterij.  Posteljnina naj bo lepih barv in všeč naj bo tistemu, ki jo bo uporabljal. Najbolje je, da izberete umirjene pastelne barve ali vijolične in modre, ker so to barve, ki umirjajo in poglabljajo spanec, medtem ko rdeče, oranžne in rumene človeka stimulirajo ter niso tako primerne.