personaliziran jedilnik

Zakaj je personaliziran jedilnik pomemben za vsakega posameznika

Personaliziran jedilnik potrebujemo vsi, saj je vsak človek drugačen in potrebuje drugo hrano. Zato strokovnjakinja za prehrano izdela personaliziran jedilnik glede na vaše navade prehranjevanja in ga prilagodi temu, kar morate jesti, da boste zdravi in normalne postave, ter ne preveč suhi in ne preveč močni. Hrana je pri zdravju najbolj pomembna, kar se seveda pozna na lepi postavi. Če imate težave z zdravjem in postavo, se splača obiskati prehransko strokovnjakinjo. Najprej se boste tri dni opazovali in zapisovali, kaj jeste, na podlagi tega pa vam bo naredila vaš osebni jedilnik, kateri bi vam moral odgovarjati.

personaliziran jedilnik

Personaliziran jedilnik bo sestavila na podlagi vaših prehranskih navad. Nekatere zadeve bo verjetno spremenila in vam svetovala, kaj jesti in česa ne. Če se boste držali jedilnika in redno vadili ter se gibali, bodo zagotovo dobri rezultati. Če niste dovolj disciplinirani, da bi upoštevali personaliziran jedilnik, potem obstaja druga rešitev in sicer, da najamete prehransko strokovnjakinjo kot coacha.

Prehranska strokovnjakinja vam bo skozi postopek osebne rasti in personaliziran jedilnik pomagala, da se držite jedilnika in tega, kar vam pomaga ter se odrečete škodljivim navadam. Tako boste prišli do trajnih rezultatov, ki vas bodo navdušili. Hkrati boste motivirani s svojim uspehom. Naučili se boste novih navad, katerih se boste držali potem trajno za dolgoročen uspeh.

Prehransko svetovanje je tudi za tiste, ki se že ukvarjate s prehrano in vam manjka le nekaj strokovnih nasvetov ter smernice, ki jim sledi strokovnjakinja, ki je ves čas na tekočem z novimi raziskavami in dognanji glede prehrane, ker se seveda to nenehno spreminja. Znanja je na svetu vedno več in vsemu ne more vsak človek slediti, zato so seveda tukaj strokovnjaki, ko nam lahko pomagajo z nasveti in vodenjem.

Vaša naloga je le, da ste dosledni in se držite dogovorjenega ter vztrajate na dolgi rok, pa boste zelo uspešni.