parfumi

Parfumi in katerega izbrati

Parfumi so pomemben del ne le našega življenja ampak tudi življenja drugih. Ko se na parfumiramo se počutimo bolj samozavestno in odločno. Torej, ko ne veste kateri parfum izbrati? Včasih je težko izbrati parfum v katerem se počutimo udobno. Izbiranje parfuma je odvisno od našega okusa. Odvisno je tudi od tega če ste moški ali ženska. Kolikšno starost imate in kaj vam je ljubo.

Starejši ljudje imajo slabše čutilo za vonj in raje vonjajo prijetne vonjave, ki nas spominjajo na tople odeje, vrtnice, sivka ali pa vonj po svežem gozdu.

Moški imajo raje “manly” vonjave. Te vonjave oz. dišave spominjajo na dominanco, moč in pogum. Moški se radi počutijo v oblasti. Po navadi so njihovi parfumi v vojavah gozda, kamina ali sadja (citronkah).

Ženski parfumi so po standardih bolj nežni in mirni, torej vonjave vrtnic, lilij, rož in rastlin, vanilije ali jagode. Te vonjave nas spominjajo na nedolžnost, lepoto in eleganco.

Zadnje čase se svet spreminja in moški parfumi postajajo nežnejši, ženski pa bolj dominantni. Moški parfumi vsebujejo vrtnice in sivko (npr. Calvin Klein, Sauvage, Boss, Prada)

Najbolj popularni ženski vonji parfumov so Lancome: La Vie Est Belle, ki ljudi spominja na srečo, svobodo in na lepoto življenja.

Dolce & Gabbana: Light Blue, ki spominja na poletje in plažo.

Yves Saint Laurent: Black Opium, ki spominja na čustvenost in ženstvenost.

Najbolj popularni parfumi za moške so Giorgio Arman: i Armani Code Absolu Gold, ki je bil nagrajen kot najboljši moški parfum 2020, diši pa po žafranu in irisu.

Ermenegildo Zegne: Roman Wood, ki kot ime predstavi, spominja na čudovite vonjave lesu.

Narciso Rodriguez: For Him Bleu Noir Eau de Toilette Extreme, ki spominja na skrivnostnost in edinstvenost.

Ta parfum je bil narejen v dveh verzijah, za moške in ženske.

Če še vedno ne veste kaj vam najbolj ustreza pa priporočamo, da naredite svojo raziskavo in kupite tisti parfum, ki vam bo prinašal veselje, vsakič, ko ga vidite ali vohate.