Ortodont

Ortodontija za lepši nasmeh

Samozavest je pri vsakemu človeku dobra. Če je človek samo zavesten, bo oddajal pozitivno in dobro energijo v svet. Nekaterim takšno pot ovira njihov nasmeh. Ste med njimi? Ortodontske storitve so lahko ključ do popolnega nasmeška in začetka brezskrbnega življenja.

Ortodontija je posebna smer zobozdravstva, ki se ukvarja s pravilnimi razmerji med obema čeljustma. Nekateri ljudje imajo večje težave s spodnjo, nekateri z zgornjo čeljustjo. Četudi ni težav s čeljustjo, so lahko problemi tudi z zobmi, ki niso v pravilni postavitvi in zaradi tega lahko pride zamikanja čeljusti. Temu pravimo, da nimamo pravilnega ugriza. Ortodontija lahko odpravi vse omenjene težave in nam pomaga do lepega nasmeha, brez krivih zob in neuravnotežene čeljusti.

Zobni aparat

Izmed vseh specializiranih vej v zobozdravstvu je ortodontija ena izmed najstarejših. Že pred več kot nekaj 100 leti (sicer naj bi to veseli že stari Grki), so takratni zdravniki ugotovili, da če ustvarimo pritisk na zobe, se bodo le-ti začeli po nekem času premikati. Tako rešujemo težave z nepravilnimi oblikami zobmi tudi danes. Obstajajo posebni zobni aparati, ki pomagajo pri premikanju zob. Poznamo seveda veliko različnih vrst aparatov. Nekateri so namenjeni premiku čeljusti, nekateri premiku zob, nekateri pa samo uravnavajo, da ostane vse na svojem mestu.

Najbolje za nas je seveda če ortodonta obiščemo že kot otroci, vendar je ortodontija primerna tudi za odrasle ljudi. Če kot mladi niste imeli možnosti obiskati ortodonta, morate za svoje dobro, to seveda narediti zdaj in si povrniti svojo samozavest. Vse to vam ponuja zdravstvena agencija Doktor 1A. Za brezhiben nasmeh se največkrat Priporoča fiksni zobni aparat, ki obstaja v različnih barvah in tudi oblikah. Lahko vam pripravijo zobni aparat, ki nebo viden na prvi pogled. Seveda vam bo glede na vaš ugriz, ortodont svetoval najboljšo izbiro aparata, da boste kar najbolj zadovoljni. Ortodontija vam nudi pot do belega in bolj popolnega nasmeška, ki ga boste do konca svojega življenja ponosno kazali vsem okoli vas.