Ortodont za ravne zobe

Imate neravne zobe oziroma neraven ugriz? Če je vaš odgovor pritrdilen bo ta članek še kako za vas. Si pa lahko več o tem preberete na luxdental.si/ortodontija. Za raven ugriz bo poskrbel ortodont. Večina vas je že za ortodonta zagotovo slišala. To ni zobozdravnik, ampak je nekdo, ki vam da zobni aparat in tako zravna vaše zobe oziroma vaš ugriz. Ortodontija je v bistvu iz veje zobozdravstva, ampak da pri ortodontiji gre za zdravljenje nepravilnega ugriza. Ortodont se bo potrudil, da izboljša vaš ugriz. Za izboljšanje ugriza se uporabljajo zobni aparati, ki pa so lahko snemljivi ali pa fiksni. ortodont

Fiksnih ne moremo odstraniti sami, s tem pa da snemljive odstranimo med vsakim obrokom. Ne samo da z zobnimi aparatami lahko poravnajo ugriz, ampak tudi zmanjšajo razmik med zobmi, če ga imate. Naj povem, da pri fiksnih zobnih aparatih lahko izbirate tudi barvo vaših zvezdic, izberete lahko tudi nevidne.

Ortodont je pa zastonj za otroke in plačljiv za odrasle. Ker pa nekoč ni ortodontija sploh obstajala se vedno več odraslih odloči obiskati ortodonta in si tako izboljšati ugriz, četudi bodo zato morali odšteti nekaj denarja. Po Sloveniji imamo veliko ortodontskih ambulant. Če pa hočete res kvalitetno opravljeno storitev pa priporočam obisk zobozdravstvenega centra Lux dental. Tukaj bodo zobni aparat naredili kvaliteten in tudi seveda izboljšali vaš ugriz. Zagotovo boste zadovoljni.

Ortodont je torej v bistvu nekakšne vrste zobozdravnik, le ta on ne popravlja vaših luknjic in ne izpuli vaših zobov, temveč se ukvarja samo z vašim ugrizom. Največkrat gre samo za popravljanje vašega neravnega ugriza. Popravijo pa tudi razmik med zobmi in tudi z fiksnim aparatom lahko popravijo kakšen zob, če se nahaja višje kot se bi moral. Seveda se zavedajte, da če ima vaš otrok ne ravne zobe, da ga prijavite pri ortodontu, ker bo potem ko bo odrasel to moral plačati.