Odlična glasbena šola Ljubljana

Glasbeni center Edgar Willems je več kot odlična zasebna glasbena šola v Ljubljani. Ta je zasnovana na Edgar Willemsovih pedagoških načelih. Edgar Willems je bil slovit glasbeni pedagog iz Belgije. Glasbena šola Ljubljana je prva glasbena šola v Sloveniji, ki je v naš prostor vnesla kar dva javno veljavna programa. Te dva programa pa sta drugačna kot je državni kurikulum za glasbene šole v Sloveniji. Glasbena šola Ljubljana je pričela s svojim delovanje leta 2002, ta deluje samo v Ljubljani. Ta je pa tudi edina glasbena šola te vrste v Sloveniji, poleg blejskega glasbenega centra. Od leta svoje ustanovitve, je v njej veliko otrok in mladih preživelo našteto ur ob glasbi. Tam zaposleni verjamejo, da v čisto vsakemu izmed njih ostala sled lepote ter občutljivosti, katero človek pusti v srečanju z umetnostjo. Vsi pa so tudi zelo ponosni na čisto vsakega izmed njihovih nekdanjih učencev, ki so si za zelo pomemben del svojega življenja izbrali glasbo.

glasbena šola Ljubljana

Glasbena šola Ljubljana vam na voljo nudi več svojih programov. Lahko se odločite za glasbeno uvajanje, to je program, ki je namenjen za otroke od 3 vse do 8 leta starosti. Ta program otroke uči o tem, kako naj naselijo svoje telo, srce in duh s svojo glasbeno umetnostjo, kako nas spodbudijo občutljivost pri poslušanju glasbe in kako naj gojijo živost svojega izraza.

Glasbena vzgoja – Solfeggio in inštrument pa je program, ki se ukvarja z logičnim nadaljevanjem prejšnjega glasbenega uvajanja. Glasbena šola Ljubljana pa tu poudari še na živem solfeggiu in zraven vključi še nove bogate glasbene vsebine, ter ostale na novo pridobljenih veščin. Ta program je namenjen za vse otroke od 7 do 8 leta starosti, ki so uspešno zaključili prejšnji program “Glasbeno uvajanje po Edgarju Willemsu”. Poleg obiskovanja tega programa, pa se lahko z otrokom odločite tudi za učenje inštrumenta. Glasbena šola Ljubljana uči igranje violine, viole, klavirja, flavte ipd.