očala

Katera očala vam najbolj ustrezajo

Očala so korekcijski pripomoček za oster vid in jih potrebujete za slabovidnost. Nakup očal je povezan s pogostimi težavami, s katerimi se ljudje soočajo, kot so visoki stroški, iskanje popolnih očal po pošteni ceni lahko vzame veliko časa, še posebej, če nakupujete za določen slog po ugodni ceni in kakšen je pravi slog za vašo obliko obraza in poklic? Ali potrebujete dodatke in potrebujete več očal?

očala

Ko opravite pregled vida, vam mora optometrist izročiti kopijo recepta, ne glede na to, ali ga zahtevate ali ne. Da boste imeli prava očala, morate izmeriti zenično razdaljo med vašimi zenicami, ki je običajno merjena v milimetrih. Optično središče leč vam omogoča najbolj oster vid. Ta del očal naj bo neposredno pred vašimi zenicami. Izmeriti lastno PD je lahko težavno. Najbolje je, da ga izmeri usposobljen optik.

Optometristi bodo zabeležili to meritev med vašim očesnim pregledom, vendar lahko izpusti PD iz vašega recepta, ker daje potrošnikom možnost spletnega nakupovanja. Prosite jih, naj to številko zapišejo v vaš recept, če tega še niso storili. Skrivnost naročanja popolnoma prilegajočih se očal prek spleta je preprosta. Obstajajo trije dejavniki, ki vplivajo na izbiro okvirjev za vaša očala.

Izberite očala, ki dopolnjujejo vašo obliko obraza. Pravi okvirji očal ponujajo še eno prednost poleg jasnejšega vida – zmožnost dopolnitve vaših obraznih potez in celotnega videza. Ustvarite uravnotežen videz z uporabo očal, tako da izberete obliko okvirja, ki zagotavlja kontrast obliki vašega obraza. Nato se vprašajte, kakšne so vaše osebne in poklicne potrebe? Za resen posel se držite konzervativnih barv in oblik okvirja. Če želite izboljšati svojo profesionalno podobo, razmislite o klasičnih oblikah, kot so ovali, pravokotniki in mandlji. Priporočljivi so črni, srebrni in rjavi okvirji, ker se ti konzervativni odtenki ujemajo s poslovnimi oblekami. Kupite lahko tudi očala, ki ustrezajo osebnemu slogu. Primerne so za ustvarjalne profesionalce. V tem primeru nosite sodobne oblike, kot so geometrijski modeli.