notranje žaluzije

Notranje žaluzije lepo popestrijo prostor

Včasih je prav prijetno, če sonce posije v prostor. Včasih pa je svetlobe preveč ali pa se želite skriti pred nepovabljenimi pogledi. Takrat je še kako pomembno, da imajo vaša okna senčila. Zelo priljubljena so notranja senčila in med njimi je ponudba notranjih žaluzij res pestra. Ker obstaja veliko vrst notranjih senčil, se lahko odločite za taka, ki glede na notranjo opremo najbolj pašejo v vaš prostor. Z izbiro notranjih žaluzij skoraj ne morete zgrešiti, saj vaš prostor poživijo in ga naredijo bolj vizualno privlačnega.

Veliko ljudi se odloči za notranje žaluzije

Notranje žaluzije imajo zelo podobno sestavo kot zunanje žaluzije. Sestavljene so iz lamel, ki jim lahko nastavljate kot naklona. Lamele so načeloma izdelane iz aluminija, ki velja za lahek, a vseeno trpežen material. Ker lahko izbirate tudi barvo lamel, bodo take žaluzije pasale povsod. Lamele imajo lahko dve vrsti širine, tako da je od vas in vaših želja odvisno, kaj je bolj primerno za prostor. Ker se pri lamelah lahko nastavlja kot naklona, so notranje žaluzije primerne tudi za otroške sobe. Z njimi lahko namreč nastavljate količino svetlobe, ki jo želite spustiti v prostor. Prav tako so odlična izbira za pisarne in na splošno za poslovne prostore.

Pri notranjih žaluzijah lahko izbirate tudi način izbire naklona, spuščanja in dvigovanja lamel. Najbolj osnovni način je manualno upravljanje z žaluzijami. S palico nastavljate naklon notranjih žaluzij, z vrvico pa žaluzije dvigate oz. spuščate. Lahko pa se odločite tudi druge načine upravljanja žaluzij. Priljubljeno je motorno upravljanje, ki se ga izvede s pomočjo daljinca.

Notranje žaluzije se lahko izdela po meri. Nekateri imajo namreč okna večjih dimenzij ali pa so okna nenavadnih oblik. Glede na to kje jih želite vgraditi, se razlikujejo tudi možnosti za vgradnjo. Vse to je odvisno od okna in prostora, ki je na voljo.