Notranja vrata so vir miru in intimnosti

Notranja vrata so lahko čudovit okras kot tudi naša intimnost ter zasebnost, ki jo vsak potrebuje v stanovanju, pa tudi v pisarnah. Hkrati izolirajo zvoke in zasenčijo prostor ali pa skozi sebe spustijo svetlobo naprej. Zavrejo tudi prepih, kar je za zdravje izjemno dobo. Izdelava notranjih vrat naj bo kakovostna iz naravnih materialov in lepa na pogled, da boste ponosni na vrata ter da bodo dolgo sluzila sovjemu namenu. Notranja vrata so lahko lesena, ta so najpogostejša, steklena, kovinska ali iz kombiniranih materialov.

 

Zadnje čase so hit in trend steklena notranja vrata vseh vzorcev in prosojnosti ali pol prosojnosti ter neprosojnosti, ki so naravna ter prepustijo v prostore dovolj svetlobe, da je stanovanje ali pisarna svetla in hkrati nudijo dovolj zaščite ter intimnosti, da se ne vidi, kaj se za vrati dogaja. Če hočete biti v trendu, potem boste naročili steklena vrata. Za balkonska pa smo tako ali tako že navajeni, da so steklena.

notranja vrata

Lesena notranja vrata so najpogostejša izbira od nekdaj, saj je les tudi najstarejši material, ki ekološki in naraven, iz katerega so se od nekdaj izdelovala vrata, bodisi notranja ali zunanja. Lesena vrata so lahko lepo oblikovana, izrezljana, ali pa ravna in se pusti, da se vidijo lesne letnice. Vsak les ima različno barvo in letnice, ter je zelo zanimiv, največkrat se uporabijo hrast, jesen ali smreka.

Notranja vrata so lahko tudi kovinska ali kombinirana. Lahko se odpirajo v obe smeri, so lahko nihajna, lahko so krilna ali harmonika, lahko so roletna, kakor komu seveda ustreza in kakor ima kdo prostor. Vrata je najbolje izbrati takšna, da se ujamejo s podom in pohištvom, seveda pa morajo zadovoljiti okus stanovalcev ter predstavljati nekaj, kar imajo vsi radi. Naj bodo kakovostna, da se ne kvarijo obrabijo obledijo ali krivijo. Je pa moderno tudi to, da vrat prostori nimajo več.