Motorne kosilnice na nitko za košenje trave oziroma zelenice

Urejena trava oziroma zelenica okoli hiše je nek vzgled samega lastnika. Ampak za njo moraš skrbeti, če hočeš, da je res urejena. Tukaj so razne kosilnice, prav tako motorne kosilnice na nitko, da je trava urejena. Včasih se najdejo kotički, ko z navadno kosilnico ne moremo pokositi trave. Takrat je ugibanje kaj narediti, s čim najlažje tisti del urediti. Motorne kosilnice na nitko lahko rešijo to težavo, saj so namenjene za taka področja. Nikjer pa ne piše, da ne smemo z njo pokositi celotno dvorišče. Poglejte na spletno stran kakšne vse vam ponujajo, saj so različne velikosti ter imajo različno moč motorja.

Večinoma ljudi uporablja motorne kosilnice na nitko za košnjo kakšnega sadovnjaka, vinogradov ali podobnih področij. V teh delih tudi ne kosimo redno travo z vrtno kosilnico, zato nam včasih malo preveč zraste trava. Takrat še nam kako pride prav kosilnica na nitko. Teh kosilnic je danes ogromno, kot ste sigurno že videli. Lahko izberemo motorno, električno ali pa na baterijo. Seveda je odvisno koliko bomo z njo kosili. Najbolj so še vedno uporabne motorne kosilnice na nitko. Tukaj ne rabimo ne elektrike, ne rabimo skrbeti, če smo napolnili baterijo, samo natankamo jo in se delo lahko prične.

motorne kosilnice na nitko

Motorne kosilnice na nitko so enostavne za uporabo. Ni potrebno kakšnega posebnega znanja, prav tako ne moči. Saj zraven dobimo pas, kar nam je v pomoč, da si kosilnico obesimo na ramo. Lahko kupimo malo boljšo, ki je res bolj močna in ji rečemo hrbtna. Saj jo damo kar na hrbet, kot bi imeli nahrbtnik. Delo je lahko in hitro. Nekateri uporabljajo tudi zaščitna očala, saj tukaj kar trava leti na vse strani. Morate vedeti, če še je nimate in niste z njo nikoli kosili, da tukaj pa res ne ostaneš čist. Pokošeno travo imaš povsod na sebi, zato imejte oblečena stara oblačila.