Luka Dončić

Luka Dončić je naš čudežni deček, na katerega smo ponosni

Luka Dončić je slovenski čudežni deček, ki igra v ekipi Dallas v ligi NBA. V tem letu je zanje konec sezone, saj so izpadli iz igre vendar imajo še možnosti za naprej. Dogaja podpisovanje pogodb z novimi igralci in menjave igralcev, kar pomeni intenzivne priprave na novo sezono, v kateri bo igral tudi Luka Dončić. Od njega ekipa veliko pričakuje v bodoče. Sezona za Luko Dončića je bila odlična. Sezono je zaključil s povprečjem 28.4 točk, 9.1 skokov, 8.7 podaj in z 1.2 ukradeno žogo, kar je super rezultat. Proste mete je v tej sezoni zadel kar s 74,4-odstotno natančnostjo, na tekmi pa je odigral 35 minut povprečno. Za njim je kar 65 tekem. Zanimivo je to, da je v vse večji formi.

Luka Dončić

Luka Dončić niza uspeh za uspehom. Vpoklicali so ga tudi na All-Star tekmo, bil pa je tudi del najboljše peterke lige NBA, saj je igral res odlično. To sta bili že tretji njegovi nagradi. Zmagali so proti LA Clippers 10. februarja, takrat je postavil rekord lastne kariere in vse sezone. Poleg te izjemne tekme je bil izjemno uspešen tudi na šestih drugih tekmah, saj je dosegel več kot 40 točk. Niti ene tekme ni odigral z manj kot s štirinajstimi točkami. To je veliki igralec Luka Dončić, ki ga dejansko pozna vsak pravi Slovenec.

Neverjetno je to, da je na vseh tekmah obdržal žogo, ki jo je vodil. Pri Dončiću lahko to pričakujemo. Trener je najavil, da bodo tega izjemnega igralca obkrožili s soigralci, ki ustrezajo stilu igre, da bodo zmagovali. Izbirajo same najboljše igralce, kaj pa se bo v rednici dogajalo naslednjo sezono, bo pokazal čas, če se je trener res prav odločil. Luka Dončić bo zagotovo zopet zablestel, saj temu igralcu forma ne pade. Luk bo gotovo še v prihodnje nasmejan in zadovoljen, saj je lahko, ker je najboljši posameznik v odlični ekipi.