letne gume

Katere letne gume so najprimernejše za vaše vozilo

Letne gume boste potrebovali takoj, ko bo konec zimske sezone, kar je marca. Vsi si želijo poceni letne gume, ki so tudi kakovostne, kar dobite na tej povezavi. Te gume pa na primorskem potrebujete ves čas, saj zimske niso potrebne, ker največkrat tam ni snega, zato niso obvezne. Zimske gume se poleti preveč obrabijo in ne prenesejo visokih hitrosti, zato jih je pametno kar zamenjati za letne, zimske pa shranite za naslednjo sezono, če so še dovolj prožne ter imajo dovolj profila.

letne gume

Ko se odločite za letne gume, jih je dobro kupiti take, kot so za vaše vozilo res dobre. Vprašajte mojstra prodajalca, katere priporoča za vaše vozilo, kajti niso vse gume za vsa vozla enako dobra, Nekatere so super za naše podnebje, nekatere tuje pa niso narejene za naše podnebje, zato se ne obnesejo dovolj dobro. Na to le pazite, da ne boste razočarani že prvo sezono.

Dobre letne gume imajo odličen profil in so narejene drugačne od zimskih, saj imajo samo strukturo izdelano na drug način, da se ne obrabijo in da zdržijo visoke temperature, sonce ter vroč asfalt. Kanali so speljani tako, da odlično odvajajo vodo z gum, da avto ne zaplava po cesti in se ne zgodi nesreča zaradi tega. Zato jih je dobro imeti.

Rajši kupite boljše letne gume, ker so gume dejansko največji amortizer na avtu. Nekatere so bolj udobne od drugih in bo vaša hrbtenica manj trpela, če se vozite po slabih cestah. Druge so bolj namenjene športni vožnji in spet nekatere klancem, goram in podobno. Vsake imajo neke prednosti in tudi določene slabosti, ki jih je dobro vedeti. Če hočete vedeti, katere so najboljše, manj hrupne in porabijo manj bencina, ker vaš avto bolje teče, potem poglejte na internetu primerjave in teste gum, ki vam bodo povedali, katere gume bi bile za vaše vozilo primerne.