krožna žaga za drva

Katera krožna žaga za drva vam bo najbolj pomagala

Krožna žaga za drva je super pripomoček za vsako hišo, kjer imate ogrevanje na drva, saj krožna žaga za drva hitro in zanesljivo razžaga metrska drva na manjše kose, ki so primerni za peč na centralno ogrevanje ali štedilnik na drva. Gre za več različic te žage in sicer je lahko stabilna in statična namizna ali pa ročna, s katero boste lahko žagali večja drva tudi izven območja drvarnice. Za to žago morate le nabaviti pravi krožni žagin list, ki je za les in za določeno vrsto drv ter ima dovolj velik premer za hlode in tudi razklana metrska drva.

 krožna žaga za drva

Najpogosteje prodajalci prodajajo metrska drva, ki so najcenejša in vam jih lahko hitro dostavo domov, vi pa jih le še razžagate tako velike kose, kot vam ustreza. Lahko žagate tudi različne kose drv, kar vam omogoča lastna krožna žaga za drva, ki je ves čas na razpolago. Metrska drva imate spravljena nekje v bližini, lahko so tudi zunaj, samo pokriti jih morate z nečim da direktno na njih ne pada dež, pa je vse v redu. Lepo se bodo posušila in bodo pripravljena za rezanje.

Ni vsaka žaga primerna za rezanje drv, zato mora biti prava krožna žaga za drva s tem namenom ter s pravim žagnim listom, ki vam ga bo ponudil tudi prodajalec, saj točno ve, kaj potrebujete za določena drva. Statična in fiksna krožna žaga za drva je zelo stabilna in se najbolj priporoča, ker je tudi najbolj varna in lahko reže precej velike kose drv oziroma debele premere debel.

Če pa bi radi rezali drva v gozdu ali malo dlje stran od drvarnice, morate nabaviti ročno krožno žago s pravim žagnim listom. Nabavite močnejšo in najbolje, da je na bencin, saj lahko nabavite električno ali bencinsko. Statične krožne žage pa so vedno na elektriko in nekatere celo na tri faze za industrijsko uporabo.