kamin

Kam postaviti kamin, da bo njegovo delovanje najboljše

Vsako moderno in staro stanovanje ima dan danes kamin, pa če je to staromodno ali pa novo, zanj se odloči že skoraj vsak. Je idealen način ogrevanja in odseva nežno toploto, ter daje občutek domačnosti. Ob večerih lahko naredi tudi lepo romantično vzdušje, in boste z partnerjem sigurno uživali ob njegovi družbi. Zelo dober kamin, ki ustreza vašim željam lahko najdete na spletni strani Proizvodnja keramičnih pečnic in si o njih preberete kaj več.

kamin

Torej, ko se odločimo za kamin moramo vedeti, da je nekaj dejavnikov, kateri vplivajo na njegovo gradnjo. Obvezno moramo imeti zagotovljen dimnik, tekoč pretok svežega zraka in dovolj prostora. Po navadi se ga postavi v največji prostor, oziroma v sredino stanovanja, kar je po navadi dnevna soba ali pa kuhinja, odvisno od tega kaj je všeč posamezniku. Njegovo delovanje bo vplivalo glede na izolacijo stanovanja. V starejših hišah kjer je slaba izolacija je njihovo delovanje za malenkost slabše, vendar še vedno dajo vse od sebe. V novih stanovanjih se je gradnja čisto spremenila in je tudi kvaliteta drugačna. Kar pomeni, da so okna veliko bolj kvalitetna in nimajo nobenih delčkov, ki spuščajo prepih v stanovanje, zato moramo sami poskrbeti za pretok zraka, ko se odločimo za kamin.

Preden se začne postaviti kamin, se posvetujte s svojim dimnikarje, da bo dal svoje mnenje. Potem je potrebno razmisliti o predhodnih meritvah in o upoštevanju vseh predpisov, ki so v upravnih organih in komunalni službi. Kamin nikakor ne smemo postaviti v sobo, kjer je površina manjša od 12 kvadratnih metrov, na stopnišče, v predprostor, kjer so vnetljive snovi, kjer je zračenje z ventilatorji in kjer ni možnost dovoda svežega zraka. Torej, če v vašem stanovanju nimate predpisanih stvari si lahko kamin odmislite, seveda pa se najde še razne druge načine ogrevanja stanovanja, ki vam bodo sigurno tudi všeč.