Kaj je abdominoplastika?

Abdominoplastika je korekcija trebuha, s katerim ustvarimo napet in raven trebušček. Veliko žensk se po nosečnosti odloči prav za tovrstni poseg. Prav tako abdominoplastika pride v poštev pri odvečni koži. Če se odločite za poseg se obrnite na https://n-suvorov.com/abdominoplastika/, kjer vam bodo z največjim veseljem priskočili na pomoč. Abdominoplastika je primerna prav tako za ženske kot tudi za moške. Nikakor ne mislite da je poseg primeren samo za ženske, vedno več po posegu posegajo tudi moški. Pri nekaterih posegih vključijo tudi liposukcijo, pri kateri se odstrani tudi del maščobe. Medtem ko je abdominoplastika zgolj odstranitev odvečne kože. Prednost je tudi ta, da se lahko odstranijo tudi strije.

Da se ne boste obremenjevali ali ste primeren kandidat za operacijo ali ne, si lahko v naslednjih stavkih preberete kakšen naj bi bil ustrezen kandidat za poseg. Abdominoplastika je primerna za zdrave posameznike, ki so v dobri fizični kondiciji in nimajo prekomerne telesne mase. Telesan masa mora biti nekaj časa stabilna preden dobite odobritev posega. Namreč pri posegu se odstranjuje koža, da je čim bolj napeta in bi se pri pridobivanju telesne mase ponovno raztegnila in ta razteg kože bi povzroča dodatne strije in morda tudi bolečine.

Abdominoplastika poteka nekje dve do tri ure in kasneje se priporoča hospitalizacija čez noč. Za vsak slučaj, da ne bi prišlo do kakšnih težav. Operacija je rutinska in načeloma ni nobenih večjih težav po posegu. Abdominoplastika vam bo pustila otekline in kakšno nelagodje, za to vam kirurgi predpišejo protibolečinske tablete in čim več mirovanja. Okrevanje traja nekaj časa in tudi težke fizične aktivnosti so na začetku prepovedane. Včasih traja tudi do 3 ali celo več mesecev da je opaziti končni rezultat. Torej otekline rabijo nekaj časa, da izginejo. Tudi takoj po operaciji boste potrebovali pomoč saj boste nekaj časa raje ležali in mirovali .Končni rezultat pa bo vreden čakanja.