farmedica

Najbolj pogoste bolezni v zimskem času

Želite poizvedeti več o simptomih morebitne bolezni ali pa si želite izboljšati svoj imunski sistem? Obiščite Farmedico, tam si boste lahko prebrali knjižnico koristnih člankov o zdravem življenjskem slogu, ogledate si lahko enciklopedijo rastlin, ki imajo pozitivne učinke na vaše telo in vaš imunski sistem. Naročite lahko izdelke znanih proizvajalcev naravnih zdravil, kot so A. Vogel, Dr. Steinberger, Isla, Bionorica in še veliko ostalih. Na njihovi spletni strani si lahko preberete brezplačne knjižice o zdravju, posvetujete se lahko z strokovnjaki, ki vam lahko pomagajo pri vaših težavah. Podjetje Farmedica so v celoti usmerjeni k zdravilom in preparatom brez recepta.

farmedica

Prehlad:

Prehlad je najpogostejša nalezljiva bolezen. Prehlad povzročajo virusi. V svojem življenju človek  v povprečju preboli več kot 200 prehladov, vsak pa traja od dva do šest dni. Simptomi za prehlad so: boleče grlo, voden izcedek iz nosu, kihanje, zamašeni nosni prehodi, solzenje oči, vročina, slabo počutje. Med prehladom lahko pride do zapleta in sicer dodatna okužba z bakterijami, ki lahko vodijo do pljučnice.

Gripa:

Gripa sodi med virusne okužbe dihal. Nekaj simptomov je enakih kot pri prehladu, gripo pa lahko od prehlada ločimo po hujši obliki bolezni in nenadni visoki telesni temparaturi. Med okužbo se lahko pojavijo glavobol, bolečine v mišicah in hrbtu, driska, bruhanje, zamašen nos, itd. Enako kot pri prehladu lahko pride do zapletov, če se okužite z bakterijo saj lahko ta povzroči pljučnico ali bronhitis.

Med preživljanjem teh bolezni je pomembno piti dovolj vode saj s tem olajšamo izločanje sluzi, pomembno pa je tudi, da imate dovolj počitka in se izogibamo večjim naporom. Priporočena so zdravila rastlinskega izvora. Priporočena zdravila za zdravljenje prehlada in gripe: Lekadol Plus C in Lekadol Combo, Operil, Angal in Fluimukan.

Pred gripo in prehladom se lahko zaščitimo tako, da se primerno oblačimo glede na zunanje temperature, jemo sadje ki je visoko v vitaminu C in pijemo dovolj tekočine.