dodatno zdravstveno zavarovanje

Dodatno zdravstveno zavarovanje si le sklenite

Dodatno zdravstveno zavarovanje in dopolnilno zdravstveno zavarovanje ne smemo enačiti. To sta dve različni stvari, sta pa obe povezani z zdravstvom, to je pa res. Zdaj samo dodatno zavarovanje je vključeno pod dopolnilno zavarovanje, kamor potem spada še veliko enih različnih zavarovanj, ki jih vi lahko sklenete. Vam pa dodatno zavarovanje prinese veliko enih prednosti, pred drugim zavarovanjem. Ena izmed teh je recimo, brezplačno nujno bolnišnično zdravljenje. Prav tako pa so brezplačne tudi operacije, ki so nujno potrebne glede na vašo zdravstveno stanje, ki ga morebiti imate. sklenitev dodatnega zavarovanja pa lahko uredite pri zavarovalnici ali pa potem se dodatno zdravstveno zavarovanje da skleniti tudi preko spleta.

dodatno zdravstveno zavarovanje

Osnovno zdravstveno zavarovanje si je nujno potrebno skleniti, zato imamo to zavarovanje čisto vsi. je pa drugače potem pri drugih zavarovanjih, katerih pa si ni nujno skleniti, je pa priporočeno. Prav tako to velja za dodatno zdravstveno zavarovanje. To je vaša odločitev, če ga hočete ali ne. Mesečna premija se razlikuje glede na zavarovanca in pa glede na zavarovalnico, kjer si ga boste sklenili. Naj pa tudi opozorim, da to zavarovanje pri vseh ne začne veljati takoj. To je odvisno od vsakega posameznika in se o tem pozanimajte pri sami zavarovalnici. Tam vam bodo o tem vedeli še največ povedati.

Zdaj dodatno zdravstveno zavarovanje pa si morate v celoti plačevati sami. Tukaj vam tega ne plačuje delodajalec, če ste zaposleni. V tem primeru je dolžen plačevati samo osnovno zavarovanje. Zato imejte v mislih in si preračunajte, če lahko plačujete mesečno premijo brez problema. Vam pa seveda zavarovanje potem prinese prednosti, kot so brezplačna zdravljenja, kar je super. Sama nesreča nikoli ne počiva in tako sploh ne veste kdaj boste ga potrebovali. Vseeno si ga je pametno skleniti, kot pa potem plačevati drage stroške zdravljenja. To vas lahko res stane veliko nepotrebnega denarja.