čistilne naprave

Zakaj izbira čistilne naprave

Živimo v času ko je ozaveščenost kako s svojim načinom življenja vplivamo na okolje vedno večje. Obremenitev narave je vedno večje zato so določena velika podjetja že prejela smernice k zmanjšanju vplivov na okolje in se držijo Evropskega zelenega dogovora, ki vsebuje tudi akcijski načrt za učinkovitejšo rabo virov ter obnovitvijo biotske raznovrstnosti ter zmanjšanje onesnaževanja. Vemo pa, da se vse začne pri vsakem posamezniku oziroma gospodinjstvu, zato je ključnega pomena izbira ter vgradnja čistilne naprave. Preverite ponudbo čistilnih naprav.

Čistilna naprava je namenjena čiščenju odpadnih vod iz gospodinjstva, sama izbira čistilne naprave pa je predvsem odvisna od velikosti gospodinjstva samega in od tega kolikšno onesnaževanje le to povzroči. Na voljo so vam betonske čistilne naprava, ki so tudi bolj trpežne tako za obremenitve zgornjega dela kot tudi obremenitve z vidika geoloških značilnosti mesta vgradnje. Prav tako pa lahko izberete plastično biološko napravo, ohišje je robustno in kompaktno, a zelo lahko, kar omogoča vgradnjo tudi na zahtevnejših in težje dostopnih območjih, vgradnja pa je mogoča tudi brez betonske podlage in celo v podtalnico.

Pri uporabi čistilne naprave je potrebno poudariti, da je potrebna posebna previdnost pri tem, da se v odtoke ne spušča stvari, ki bi lahko poškodovali delovanje čistilne naprave, posebno pravilo je, da kar ni topno v vodi ne sme priti v čistilno napravo lasje, ostanki hrane, različni tekstili, pripomočki za menstruacijo in kondomi, živalska gnojnica, deževnica, voda iz bazena, olja in maščobe, velike količine soli, vroča voda, barve in topila, lugi, kisline in drugi strupi ter umetna gnojila.

Biološka čistilna naprava je prijaznejša do okolja, nima dodatnih strupenih elementov, pač pa se vse dogajanje v njej dogaja s pomočjo fizike in naravnih snovi. Z uporabo bioloških čistilnih naprav, si prizadevamo ohraniti čistejše okolje. Pri izbiri čistilne naprave si pridobimo čim več informacij, saj delamo dobro sebi ter okolju in tudi vsem, ki prihajajo za nami.