cenik odpadnih kovin

Cenik odpadnih kovin varira glede na cene na borzi

Cenik odpadnih kovin je odvisen od odkupnih cen na borzi. Tukaj je okviren cenik odpadnih kovin za odkup pri nas. Odkupujejo aluminij, baker, cink, medenino, železo, zlitine, pohištvene elemente, gradbene ostanke, železne opilke in druge kovine. Kovine lahko pridejo iskat na vašo lokacijo ali pa jih vi pripeljete, to je stvar dogovora. Kovine so zelo cenjene, sploh če so čiste in jih ni treba veliko prati, čistiti ter predelovati. Najbolj je cenjen baker, za katerega lahko dobite tudi 4 evre za kilogram, za železo pa na primer koli 30 centov, je pa odkupna cena dejansko odvisna od cene na borzah.

cenik odpadnih kovin

Cenik odpadnih kovin se spreminja dejansko iz dneva v dan, zato je najbolje, da se pozanimate in vam dajo ponudbo za odkup kovin, ki jih imate doma ali v podjetju. Kovine,  ki se veljajo na kmetijah, podstrešjih, v kleteh in garažah ter na posesti lahko vse prodate.

Enako velja za podjetja, ki lahko prodajajo vse kovine, ki so odpadki od proizvodnje ali tudi na primer kovinske opilke, ki se kar naberejo in tehtajo precej. Zato si lahko tudi popravite proračun in zmanjšate stroške za nabavo surovin, če prodate odpadek. Pri tem sicer pomaga okvirni cenik odpadnih kovin, ker se potem lažje odločite, ali boste odpadek prodali.

Cenik odpadnih kovin se posebej prilagaja za vsako kovino posebej odvisno je od povpraševanja. Precej povpraševanja je na primer po cinku in medenini. Super je to, da boste imeli čisto okolje in pa še skrbite za planet. To pa zato, ker bodo odpadne kovine predelali in ponovno uporabili, tudi če gre za staro železo.

Stare kovine se dajo prodati, tudi če so mešane ali je zraven plastika, kot so kabli in les, ker jih očistijo in potem ponovno uporabijo. Dobite nekaj manj denarja zanje, vendar zakaj ne bi vsaj nekaj dobili, kot da ležijo naokoli ali jih celo peljete na odpad, kjer bodo verjetno vaše kovine prodali in denar vzeli zase.