bučno olje

Zakaj je bučno olje najboljše

Vsakdo potrebuje bučno olje v svojem gospodinjstvu zato imate pri Kmetiji Košec na voljo bučno olje po ugodni ceni, ki je zelo kvalitetno in okusno.

Človeštvo pozna bučno olje že od časa Rimljanov tako da ga izdelujejo že vrsto stoletji in je zelo priljubljeno olje. Radi ga uživamo v različnih kombinacijah, Slovenci pa ga še vedno najraje uporabljamo na solati. Nekateri ljudje pa ga zelo radi dodajo vaniljevemu sladoledu, kajti zelena gostljata tekočina, ki jo najdemo v olju vsebuje izredno okusen in kompleksen okus. Zaradi bučnih semen pa to olje ni primerno za toplotno obdelavo in segrevanje. Zelo pa paše na sveže pečene ribe kjer lahko že z eno kapljico olja zelo popestrimo ter izboljšamo okus, po vrhu pa lahko še dodamo nekaj tatarske omake tako, da je res popolno. Poleg vseh teh stvari pa ima še zelo koristne učinke na naše zdravje, kajti vsebuje veliko omega 3 ter tako preprečuje obolenja žil in srca. Ravno tako pa učinkovito znižuje holesterol in uravnava krvni tlak.

Bučna semena, ki jih pa vsebuje olje, so zelo bogati z antioksidanti in so s tem odlično prehransko dopolnilo za prečiščevanje telesa, in ker deluje protivnetno bo efektivno blažil simptome arterioskleroze in pa artritisa. Bučno olje se pa ponaša z velikim naborom vitaminov A, B, C, D in E. Poleg tega pa ima se ostale učinkovine kot so npr. magnezij, kalcij, kalij katere so nujno potrebne za normalno celično delovanje, in tudi pomagajo pri uravnavanju imunskega sistema ter nas počasneje starajo.

Vsa bučna olja Kmetije Košec pa ustrezajo strogim standardom kakovosti in kvalitete, zato je njegov okus edinstven in unikaten. Njegova tekstura je svilnata in ima zelo prestižen okus.