bombay gin

Bombay gin sodi med najbolj priljubljene gine na svetu

Ste ljubitelj ali ljubiteljica popularne in okusne alkoholne pijače gin? Se sprašujete kateri izmed ginov je izjemno okusen, poleg tega pa še izgleda elegantno? To je zagotovo Bombay gin – ugodno ga lahko naročite na priloženi povezavi, do vas pa bo prišel že v enem ali dveh delovnih dneh. Tako boste hitro uživali v premium ginu za ugodno ceno. Zagotovo pa boste z njim navdušili tudi svoje goste.

Bombay gin sodi med najbolj priljubljene premium gine na svetu, zaradi svojega aromatičnega okusa pa tudi atraktivnega videza. Znan je namreč po svoji prosojno modri steklenici, ki mu daje eleganten in izrazit videz, po čemer ga prepoznajo povsod po svetu. Prvi gin je bil izdelan na Nizozemskem že v 17. stoletju, čeprav danes to pijačo pogosto označujemo kot angleški produkt. Anglija je bila namreč prva država, ki je začela to pijačo izvažati po svetu. Danes Anglijo dojemamo kot prestolnico različnih ginov, med katere zagotovo sodi tudi Bombay gin. Ravno ta gin pa je odličen za mešanje z različnimi pijačami, da skupaj nastane zares dober koktejl. Znan je namreč po prijetnem okusu, ki se dopade tako pivcem kot ne-pivcem gina. Mnogi ga opišejo kot lahkega in osvežujočega okusa, kar je posledica parnega vbrizgavanja aromatičnih zelišč, ki pijači dajejo posebne lastnosti.

Najbolj znana izmed kolekcije Bombay gin sta Bombay Sapphire in gin Star of Bombay. Prvi je bil izdelan leta 1987, recept za izdelavo pa temelji na postopku že iz davnega leta 1761. Ta gin izstopa zaradi edinstvenega postopka izdelave, ki vključuje parno vbrizgavanje aromatičnih zelišč, namesto kuhanja zelišč v žganju. Recept za izdelavo gina Bombay Sapphire je skrbno varovana skrivnost zeliščarskega mojstra Ivana Tonuttija, edini del recepta, ki je razkrit, je seznam desetih potrebnih rastlin za izdelavo. Te sestavine pa prihajajo iz različnih koncev sveta. Gin Star od Bombay pa je prvi London dry gin v super-premium kategoriji. Ime je dobil po slavnem dragulju, velja pa za izjemno aromatičnega in okusnega. Enako kot Bombay Sapphire pa je tudi Star of Bombay povzdignjen na višji nivo s parnim vbrizgavanjem zelišč, ki ustvarjajo živahen in privlačen okus. Parno vbrizgavanje namreč daje večjo moč pijači, kot klasično kuhanje zelišč.