anti ageing

Anti ageing

Anti ageing je izraz, ki v dobesednem prevodu iz angleščine pomeni ‘proti staranju’. Torej gre za nego kože, ki preprečuje nastajanje sprememb na koži, ki jih prinese staranje. Anti ageing nega kože pa je preventivna nega, namenjena odraslim po tridesetem letu starosti in tistim, ki so na svoji koži že začeli opažati prve spremembe.

 

anti ageing

Zrela koža potrebuje anti ageing nego, saj s časom izgublja naravne sposobnosti zaščite, zato z leti postane bolj občutljiva na zunanje dejavnike in na spremembe v okolju, počasneje se obnavlja in se tanjša. Zaradi tanjšanja je bolj suha, kolagen pa se tvori občutno počasneje. Zaradi vsega tega so hitreje vidne prve gubice, zato je potrebna ustrezna nega celotnega obraza.

Niso le gubice tisto, proti čemur se moramo boriti. S pravilno anti ageing nego koži lahko pomagamo pri pospeševanju njenega obnavljanja, okrepimo naravne obrambne sposobnosti, zmanjšamo vpliv oksidativnih procesov in učinek delovanja prostih radikalov. Prosti radikali namreč med svojim nastajanjem poškodujejo naše celice in te poškodbe so vidne na naši zreli koži, zato jo moramo zaščititi pred vplivi zunanjih dejavnikov. Pri negi kože je torej potreben celovit pristop.

Po tridesetem letu je za našo kožo najustreznejša anti ageing nega, ki nam bo pomagala ohraniti zdravo povrhnjico kože. Najprej moramo poskrbeti za optimalno ravnovesje vlažnosti kože, saj bo le tako vzpostavljena ustrezna funkcionalnost. Uravnovešena funkcija kože pa je hkrati nujen pogoj, če želimo videti rezultate anti-ageing nege.

Anti ageing delovanje je torej preventivno delovanje oziroma zmanjšanje izpostavljenosti kože pred škodljivimi zunanjimi vplivi, z njim pa upočasnimo proces staranja. Zavedati pa se moramo, da je staranje naraven proces, ki ga ni možno ustaviti. Na našo genetiko in hormonsko strukturo ne moremo vplivati, lahko pa vplivamo na preprečevanje vpliva zunanjih dejavnikov. To lahko dosežemo s spremembo naših življenjskih navad, anti ageing nega pa naj ob dosledni rabi služi kot dopolnitev našemu zdravemu življenjskemu slogu.